Trønderrockmuseet

En jukebox, silkeskjorte og plakat, alle gjenstander fra Åge Aleksandersens skrivestue.

Museet Midt har jobbet med et utviklingsprosjekt ved Trønderrockmuseet siden 2020. Dette har skjedd i tett samarbeid med Namsos kommune som eiere av Trønderrockmuseet. Målet er å konsolidere Trønderrockmuseet med Museet Midt. I utviklingsperioden er det jobbet med delprosjekter innenfor forskning, formidling og forvaltning av samlingen. Du kan blant annet besøke Det digitale Verdensrommet, og vi har gitt ut en bok som dykker ned i noen spennende sider ved Trønderrocken. Du finner link til dette lengre ned på siden.

Hva er trønderrock?

I 1972 er den unge sommervikaren i Adressa, Bertil Lien, på Småberganfestivalen for å dekke konsertene der. Han hører bandet Prudence fra Namsos for første gang, og blir fascinert og imponert over den spesielle kombinasjonen med rock og instrumenter som tverrfløyte, mandolin og trekkspill. Han føler på en trang til å kalle musikken noe, og blir enig med guttene i Prudence at de kan kalle det for trønderrock. I årene etter har begrepet vokst og utviklet seg videre, og en kan trygt si at det i dag er flere ulike meninger om hva trønderrock egentlig er.

Samlingen

Samlingen, som blant annet inneholder skrivestuen til Åge Aleksandersen, Verdensrommet, er kulturarv av nasjonal verdi. Den består også av digitalt materiale, som foto og filmer. De senere årene har vi samlet inn immateriell kulturarv, og har gjennomført over tjue dybdeintervjuer med sentrale personer fra trønderrockhistorien.

Kontaktdetaljer

Følg med på prosjektet via Facebook og Instagram!